Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 10:32 - Отворено писмо до кмета на Ямбол
Автор: aatanasov Категория: Политика   
Прочетен: 1241 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.04.2010 12:47


image
Преди месец в социалната мрежа Фейсбук се създаде група "Солидарна България"-Ямбол, която е част от националната фейсбук мрежа "Солидарна България". Към момента в ямболската група членуват 170 души- повечето жители на гр.Ямбол , както и журналисти от водещи национални медии като в-к "Стандарт", в-к "Сега", в-к ДУМА, сп. "ТЕМА", PRO.BG, сп. "L"Europeo" и др.
Нашето кредо е: СВОБОДОМИСЛИЕ И ИНИЦИАТИВНОСТ. 
Мотото на форума ни е: ГОВОРИМ В ПРАВ ТЕКСТ! 
Като жители на гр.Ямбол ние не сме безразлични към проблемите, които в последните години ежедневно ни съпътстват. В тази връзка набелязахме най-основните от тях , които решаването им не търпи отлагане. Считаме , че това е демократичният начин за отстояване на гражданските права в България. 
Ето го и пълният текст с исканията : 

До Кмета на Община Ямбол-
г-н Георги Славов 

Уважаеми г-н Славов,


С тревога и огорчение наблюдаваме как ден след ден условията за живеене в нашия град се влошават. Проблемите с питейната вода и пътната инфраструктура са дотам наболели, че търпението ни започва да се изчерпва. Вече не вярваме на голи обещания.

Считаме, че помощта на жителите на града е закономерно и необходимо условие за справяне с проблема с разбитите пътища. Хората, които трошат автомобилите и краката си в дупките са възможно най-добрият качествен контрол, който може да бъде приложен при ремонтиране на пътищата в техния град. Затова Ви предлагаме следното:
1. В разумно кратък срок от седмица-две да бъде публикуван на сайта на общината:
1.1. Пълният текст на договора с фирмите, които обезпечават и ще обезпечават ремонтирането на пътищата в града.
1.2. График за ремонтирането на пътищата в града. Ако не е договорен такъв с фирмите изпълнители, той да бъде договорен.
2. В едноседмичен срок след изтичането на срока за ремонт на даден участък, обявен в горния график, в общината да се приемат констатации от жители на града за недобре извършени ремонти във въпросния участък / ако има такива /.
3. До разглеждане на всички констатации и потвърждаване на качеството на ремонта от съответната общинска комисия по надзора, да не бъде изплащана сумата, дължима на изпълнителя на проекта.
4. Искаме пълна, ясна и конкретна информация /публикувана в местните медии и в сайта на общината / за действията, които са предприети по ремонта на прословутия тласкателен водопровод от 2007 г. до сега, както и предстоящите дейности по ремонта с конкретни срокове.
Считаме, че приобщаването на гражданите към решаването на общинските проблеми е верният подход за тяхното решаване.

Ние не мразим, ние искаме да ни е добре, тук и сега, в Ямбол ! 


"Солидарна България"-Ямбол
http://www.facebook.com/reqs.php#!/group.php?gid=110132402336466


Отвореното писмо е публикувано в информационния сайт за Ямбол и региона http://www.tundzha.info/ и в регионалния седмичник за Бургас и региона  в-к  "Десант". Входирано в деловодството на Община Ямбол с вх.№16 от 16.04.2010 г. с координати за обратна връзка. До днес отговор все още не сме получили.



Тагове:   писмо,   Отворено,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aatanasov
Категория: Политика
Прочетен: 89723
Постинги: 26
Коментари: 34
Гласове: 212
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031