Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2010 08:11 - Айкидо-Хармонията на любовта
Автор: aatanasov Категория: Политика   
Прочетен: 2669 Коментари: 0 Гласове:
2



imageimage 
ХАРМОНИЯТА НА ЛЮБОВТА 
О"Сенсей Морихей Уешиба - Създателя на Айкидо


Айкидо не е нищо друго освен проява на любовта в действие.Любовта дава облик на Вселената и пречиства всички неща.Вселената щедро посява семената, от които всичко израства;съдържа безграничната мощ, която ги храни и им дава възможност да процъфтяват.Аз нарекох Айки разностранните закони на Вселената,породени от любовта, която управлява съдбата на сложния гоблен на живота, така както е изтъкан на тази земя. Да се изпълнява мисията на всемирното състрадание върху земята, да се защитават и развиват всички неща в природата, това е задачата на айкидо.
Какъв е източникът на материализацията на живота във Вселената ? Това е изразът на Безграничния дух и на любовта. Айкидо е чисто изражение на този източник. То е първичният път към благословена хармония на цялото човечество с Вселената. Само ако следваме принципа на Айки за единство с Ками и върнем човечеството към равновесие с всичко съществуващо, ние ще бъдем част от безкрайния стремеж към съвършенство. Да премахнем злобата и страданието е нашата жизнена мисия, възложена ни от Вселената.
Действителните форми на Вселената са разкрити вътре в човешкото тяло. Ние трябва да започнем да виждаме Вселената вътре в нас и да се пробудим за принципите на равновесие и любов, тези свещени принципи, дадени ни от Вселената. Вселената се разкрива в безкрайна мозайка от различни форми, всяка една в равновесие с останалите. Така, както Вселената изразява любовта си по много начини, и ние трябва през живота си да изразяваме динамичното равновесие и хармония на Вселената във всичките си взаимоотношения.Чрез този процес Вселената ще влезе в човешкото тяло и дух, дарявайки ни с храна и истинска сила.
Всички неща във Вселената произлизат от един източник, една съзидателна енергия. Всички неща на земята са проява на тази вселенска любов.Сърцето на Вселената тупти в хармония с цялото сътворение и почтително се прекланя пред величието му. Всеки един от нас трябва да се стреми да разбере този ритъм, който носи хармонията на съвършеното равновесие. Мисията на Айкидо следва безусловния път на всеобщата любов. Неговото учение е учението на Ками. Неговите принципи са законите на хармонията и равновесието във всички елементи, в сътворението на живота на земята. Неговото предназначение е да се съединява със сърцето на Вселената и да дарява любов.
 
               



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aatanasov
Категория: Политика
Прочетен: 90518
Постинги: 26
Коментари: 34
Гласове: 212
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930